اقلام مصرفی آزمایشگاه

روش کار با فیلتر سر سرنگی به‌صورت مرحله به مرحله

روش کار با فیلتر سر سرنگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

فیلتر سرسرنگی یک دستگاه غشایی است که برای جداسازی و حذف ناخالصی‌های موجود در نمونه‌ها استفاده می‌شود. روش کار با فیلتر سر سرنگی بسیار آسان است، اما نکات مهم در این باره وجود دارند که خوب است در موردشان بدانید.

بیش‌تر انواع فیلترهای سرسنگی از نوع یکبار مصرف هستند و نمی‌توان با شستشو، دوباره از آن‌ها استفاده کرد. اما برخی از انواع این فیلترها هستند که اگر به‌خوبی شستشو داده شوند، می‌توان برای چند بار از آن‌ها استفاده کرد. البته باید اشاره کنیم که عموماً در آزمایشگاه‌های و برای مصارف پزشکی، از نوع یکبار مصرف این فیلتر استفاده می‌شود. روش کار با فیلتر سر سرنگی یکبار مصرف با نوع قابل‌شستشو تفاوتی ندارد و تنها فرق این دو در دوام و طول عمرشان است.

فیلترهای سر سرنگی در انواع و سایزهای مختلفی تولید می‌شوند که هرکدام برای مصارف خاصی به کار می‌روند. میزان ریز یا درشت بودن منافذ این فیلتر تعیین می‌کند که چه میزان از ناخالصی‌ها جذب فیلتر شوند و چه میزان از محلول و نمونه از فیلتر عبور کند. باتوجه‌به این موضوع مهم است که نوع فیلتر سرسرنگی را با درنظرداشتن نیازتان انتخاب کنید.

کاربردهای فیلتر سرسرنگی چیست؟

روش کار با فیلتر سر سرنگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

گاهی در آزمایشگاه‌ها نیاز است که نمونه‌ها با توجه به پارامترهای خاصی تصفیه شوند. در این شرایط باید ذرات اضافی مشخص شده از نمونه آزمایشگاهی حذف شود و این کار تنها به کمک فیلتر سر سرنگی امکان پذیر است. روش کار با فیلتر سر سرنگی بسیار ساده است، اما در پس زمینه این فیلتر کارایی بسیار گسترده‌ای در علوم پزشکی و آزمایشگاهی دارد. خوب است پیش از ادامه، با این محصول بیشتر آشنا شوید. ما در مطلب دیگرمان با عنوان فیلتر سر سرنگی چیست ، به این  موضوع پرداخته ایم.

برای مثال، فیلترهای سرسرنگی برای جداسازی باکتری‌ها از محیط کشت در آزمایشگاه‌ها و بخش‌های بیمارستانی استفاده می‌شود. این فیلترها از تلفات باکتری‌ها در زمان کشت، جلوگیری می‌کنند و در نتیجه بهبود کارایی در تشخیص بیماری‌های باکتریایی را به همراه دارند و شناسایی باکتری‌های مقاوم نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها را ممکن می‌کنند.

کاربرد هر فیلتر سر سرنگی به میزان درشت یا ریز بودن و همچنین نوع مواد سازنده آن بستگی دارد و فراموش نکنید که همین موضوع می‌توانند مشخص‌کننده کاربرد این فیلتر باشد. به‌کاربردن فیلتر سر سرنگی در آزمایشگاه‌ها و سیستم درمانی باعث شده تا میزان انتقال عفونت‌ها و برخی بیماری‌ها بسیار کاهش یابد؛ چرا که این فیلتر می‌تواند ذرات اضافی موجود در داروها یا نمونه‌های آزمایشگاهی را جذب خود کند.

در مجموع، فیلتر سرسرنگی در صنعت پزشکی برای حذف جسم‌های آلوده و حفظ کیفیت محصولات پزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

روش کار با فیلتر سر سرنگی چگونه است؟

روش کار با فیلتر سر سرنگی چگونه است؟

روش کار با فیلتر سر سرنگی پزشکی برای جداسازی جسم‌های ریز از مایعات دشواری خاصی ندارد. برای آشنایی بیش‌تر شما و درک بهتر این موضوع در ادامه گام‌به‌گام روش کار با فیلتر سرسنگی را بررسی خواهیم کرد.

1. آماده‌سازی فیلتر

مرحله آماده‌سازی فیلتر مربوط به محصولاتی است که قابل‌شستشو هستند و می‌توان چند بار از آن‌ها استفاده کرد. اگر فیلتری که در دسترس شما است، از نوع یکبار مصرف باشد، نیازی به آماده‌سازی نخواهید داشت و کافی فیلتر را از بسته خارج کنید.

2. پرکردن سرنگ

 پیش‌ازاین که بخواهید فیلتر سرسرنگی را نصب کنید، باید سرنگ را با نمونه موردنظر پر کنید.

3. نصب فیلتر

فیلتر‌های سر سرنگی باتوجه‌به نوعشان، می‌توانند به دو روش نصب شوند. نوعی از این فیلترها به‌صورت پیچی به سرنگ متصل می‌شوند. برای محکم کردن این نوع تنها کافی است فیلتر را به‌اندازه یک‌چهارم دور، سر سرنگ بچرخانید.

نوع دوم دارای قفل‌های به خصوصی هستند و اصطلاحاً به آن‌ها قفل لوئر گفته می‌شود. برای نصب این فیلترها دقت کنید که بیش از حد سفت نشوند.

4. خیس کردن فیلتر

برای بالابردن دقت جذب ذرات اضافی توسط فیلتر سرسرنگی باید پیش از شروع به کار، فیلتر کاملاً با نمونه در تماس باشد و خیس شود. برای خیس شدن غشا فیلتر تنها کافی سرنگ حاوی نمونه که فیلتر روی آن نصب شده را چند ثانیه به‌صورت عمودی نگه دارید. همچنین این کار به عبور آسان‌تر محلول از فیلتر هم کمک خواهد کرد.

5. استفاده از فیلتر

با فشار ثابت و بسیار ملایم شروع به فشاردادن پیستون سرنگ کنید. بهتر است در ابتدا ۰٫۵ میلی‌لیتر از محلول خارج شده را دور بریزید؛ چرا که احتمال وجود آلودگی در آن وجود دارد.

اگر میزان فشار برگشتی از پیستون سرنگ افزایش یافت، می‌توانید چند ضربه به سرنگ بزنید تا مشکل مسدودشدن فیلتر برطرف شود. البته در برخی از موقعیت‌ها ممکن است این کار جوابگو نباشد و فشار برگشتی پیستون سرنگ همچنان زیاد باشد. در این شرایط لازم است از یک فیلتر جدید استفاده کنید.

همان‌طور که مشاهده کردید، روش کار با فیلتر سر سرنگی پیچیدگی خاصی ندارد و تنها کافی است هر مرحله در جای خودش انجام شود.

نکات مهم برای استفاده از فیلتر سرسرنگی

نکات مهم برای استفاده از فیلتر سرسرنگی

استفاده از فیلتر سرسرنگی پزشکی، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین وسایل محافظتی در برابر انواع عفونت‌ها و بیماری‌ها می‌تواند بهداشت شما و دیگران را بهبود بخشد. در ادامه به برخی از نکات مهم در زمان استفاده از فیلتر سرسرنگی پزشکی اشاره خواهیم کرد:

1. استفاده از فیلترهای مناسب

فیلترهای سرسرنگی پزشکی در انواع مختلفی مانند NSF، CA، PTFE یا PES وجود دارند. بهتر است قبل از خرید فیلترها، با افراد متخصص صحبت کنید و فیلتری را انتخاب کنید که برای پروژه مدنظر شما کارایی داشته باشد.

2. تعویض منظم فیلترها

 یکی از نکات مهم در مورد روش کار با فیلتر سر سرنگی این است که در صورت مسدودشدن و پس از یکبار استفاده باید دور انداخته شوند.

3. اندازهٔ مناسب فیلتر

این فیلتر منافذی با ابعاد متفاوت دارد که به نوع آن بستگی دارند. هنگام انتخاب دقت کنید که ابعاد این منافذ به‌اندازه ذراتی باشند که می‌خواهید از نمونه حذف شوند.

4. ذخیرهٔ درست فیلتر

باید فیلتر سرسرنگی را در جای خشک و خنک نگهداری کرد. بهتر است فیلترها را در جایی که به آنها آسیب نمی‌رسد و تحت‌تأثیر عوامل آسیب‌زا نیستند نگهداری کنید. برای این منظور می‌توانید جعبه‌های مقاوم به حرارت و نور را به کار ببرید.

5. تعویض به‌موقع فیلتر

اگر هنگام کار با فیلتر احساس می‌کنید فشار برگشتی از پیستون زیاد است، یعنی زمان تعویض فیلتر فرارسیده است. دقت کنید که واردکردن فشار بیش‌تر به پیستون سرنگ در چنین شرایطی می‌تواند باعث واردشدن ناخالصی‌ها به نمونه نهایی شود.

سخن نهایی

روش کار با فیلتر سر سرنگی هم مانند هرکدام از تجهیزات پزشکی دارای نکاتی است که باید رعایت شوند. اگر می‌خواهید دقت کار با فیلتر بالا برود، بهتر است از فیلترهای یکبار مصرفی استفاده کنید که کیفیت تولید بالایی دارند. پیش از خرید حتماً در مورد مواد اولیه سازنده غشا این فیلتر و همچنین سایز منافذش کسب اطلاع کنید. به‌این‌ترتیب می‌توانید مطمئن باشید که این فیلتر برای کار شما مناسب است.

به‌کاربردن این فیلتر در آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها بسیار رایج است و به لطف همین قطعه کاربردی کوچک، بسیار از عفونت‌ها و بیماری‌ها فرصت انتقال پیدا نمی‌کنند. همچنین این فیلتر کمک می‌کند در آزمایشگاه‌های بیماری‌ها بادقت بیش‌تری تشخیص داده شوند. برای استفاده از ویژگی‌هایش تنها کافی است تمام مراحل روش کار با فیلتر سر سرنگی را با درنظرداشتن نکات مطرح شده، انجام دهید. شما میتوانید جهت خرید و یا اطلاع از قیمت فیلتر سرسرنگی به صفحه این محصول مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *